9 Şubat 2014 Pazar

Ispanaklı Erişte



A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir sebze olan ıspanağı bol bol tüketmeyi Temel Reis'den öğrendik ve bizde şimdi çocuklarımıza yedirmeye çalışıyoruz.

Süt ve süt ürünlerinden olan yoksunluğumuzu sebze ve etlerle gidermeye çalışıyorum Ispanaklı eriştede bu tariflerden biri

Hayalim bu tariflerimi bir kitapta toplayarak özellikle süt alerjisi olan bebeklerle paylaşmak.

Malzemeler
1 Avuç erişte
2 Dal ıspanak
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağ

Hazırlanışı
Suyu tencerede kaynattıktan sonra eriştemizi koyup haşlıyoruz.
Ispanakları minik minik doğrayıp biraz su ilavesi ile kavuruyoruz.
Haşlanan eriştemizide ıspanağa ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
Zeytinyağınıda ilave ettikten sonra afiyetle prens yada prensesimize yediriyoruz.

Şifa olsun inşallah