28 Ocak 2014 Salı

Balık Buğulama

 
 
Balığın çocuk gelişiminde büyük rolü olduğuna inananlardanım.
Oğlumada her hafta mutlaka balık buğulama yediririm ve kızımada geçen hafta denediğimde dokunmayınca bugün daha büyük bir parça yedirmek üzere kolları sıvadım :)
 
Balığın ortasından kuyruğuna doğru olan kahverengi kısmı zeka gelişimi ve boy uzamasında çok faydalıymış o yüzden ben bu kısımları yapıyorum hem kılçıkta olmuyor fazla.
 
Balık çorbasıda yapıyorum onuda ileriki haftalarda sizlerle paylaşıcam inşallah.
 
Malzemeler
1 Tane Levreğin ortadan sonra doğru olan kısmı (Bebek için derseniz balıkçı çok güzel ayıklıyor)
1/2 Kuru Soğan
1 Patates
Maydanoz
Zeytinyağ
Yağlı Kağıt
2-3 Damla Limon Suyu
 
Hazırlanışı
Yağlı kağıdımızı tavamıza koyup dilimlenmiş soğan, patates, maydanoz ve balığı ekleyip üzerine zeytinyağ ve bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.
Yağlı kağıdı güzelce sarıyoruz.
Tavamıza biraz su ekleyip ateşe koyuyoruz.
Orta ateşte 7 dk kadar tutuyoruz ve balığımız hazır

afiyet şifalar olsun

Ahsen Ada 8 ay 4 günlük

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder