26 Ocak 2014 Pazar

Sebzeli Şehriye Pilavı

 
 
Prensesim sulu yiyecekleri pek sevmediğinden dolayı öğle öğününü katı gıdalardan yapmayı tercih ediyorum.
Yoğur öğünümüz olmadığından günde iki meyve öğünü oluyor ve bolca suda tükettip yanındada anne sütü aldığından sıvı ihtiyacımızıda karşılamış oluyoruz.
Çorba içmeyi sevmediği için buna zorlamak yerine yemekten zevk aldığı şeylere yönelmeyi tercih ediyorum.
 
Malzemelerimiz
1 Dilim Balkabağı
1/2 Havuç
1 Dal Ispanak
1 Avuç şehriye
1 Tatlı kaşığı zeytinyağ
 
Hazırlanışı
Balkabağı ve havucu rendeleyip tenceremize alalım.
Ispanakları incecik kıyıp ekleyelim ve biraz su ilavesinde sebzeleri öldürelim.
Arpa şehriyeyi ve zeytinyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Ilıdıktan sonra prens ve prenseslerimize yedirelim.
 
Afiyetler Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder